Składniki:
BISZKOPT:
- przepis w opisie na biszkopt
MUS KISIELOWY:
10 sztuk jabłka reneta,
1/2 szklanki cukier,
1 łyżka sok z cytryny,
1 torebka kisiel cytrynowy
KREM BUDYNIOWY:
1 torebka budyń czekoladowy,
1,5 szklanki mleko,
2 łyżki cukier,
1/2 kostki masło
DODATKI:
1/2 szklanki sok jabłkowy,
2 łyżki wiórki kokosowe,
- ile potrzeba inka karmelowa
umyta szara reneta ze skórką pokrojona w kostkę
włożyć do rondelka, wsypać cukier, 1 łyżka soku z cytryny i dusić mieszając z 5 minut - wsypać kisiel i zagęścić mieszając
zimne jabłka zmiksować blenderem na mus kisielowy
1/2 szklanki mleka zostawić do wymieszania budyniu - resztę z cukrem zagotować i wlać budyń, mieszając zagęścić i zostawić do wystudzenia
masło utrzeć na puszysto i małymi porcjami dodawać budyń ucierając na krem
POLECAM upieczony biszkopt (co zawsze się udaje) z mojego przepisu TUTAJ
podzielić na 3 blaty
pierwszy blat zwilżam łyżeczką sokiem jabłkowym i nakładam większą część musu kisielowego - nakryć drugim blatem
drugi blat zwilżam łyżeczką sokiem jabłkowym i nakładam połowę kremu budyniowego - nakryć trzecim blatem
trzeci blat zwilżam łyżeczką sokiem jabłkowym i nakładam resztę musu kisielowego - cały biszkopt smaruję kremem
na wierzchu piszę szprycą 56 (urodzinki męża)- cały wierzch posypuję wiórkami kokosowymi i dodatkowo sam napis posypuję cynamonem - talerz naokoło posypałam kawą inką karmelową
schować do lodówki na całą noc
wilgotny,nie za słodki pyszny torcik, który w trakcie jedzenia chce się ciągle jeść i jeść.......POLECAM......
SMACZNEGO!!!!
1 komentarz:
Jakie fajne!
Zapraszam na konkurs z firmą PRYMAT na danie świąteczne : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/11/konkurs-z-firma-prymat-edycja-swiateczna.html
Prześlij komentarz