Składniki:
biała kiełbasa parzona 6 sztuk,
cebula 1 sztuka średnia,
ząbki czosnku 8 sztuk,
ziele angielskie 4 sztuki,
liście laurowe 2 sztuki,
papryczka ostra 2 suszone mini,
kucharek 1 łyżka,
woda 2 litry,
zakwas żurku 1 butelka szklana,
śmietana 100 ml 12 %,
sól do smaku
Białą kiełbasę sparzoną obrać z flaka, pokroić w kostkę, cebulę i ząbki czosnku drobno pokroić, do misy urządzenia wlać olej rzepakowy, pokruszoną suszoną ostrą papryczkę, wsypać pokrojone dodatki, program pieczenie 160 C na 12 minut, zamknąć pokrywę i po 8-miu minutach otworzyć, wymieszać i piec przy otwartej do końca czasu.
Wlać wodę, wsypać kucharka, dać ziele angielskie, liście laurowe ustawić program zupa, zamknąć pokrywę i gotować 10 minut.
Następnie butelkę z żurkiem dobrze wstrząsnąć, wlać do dzbanka, dodać śmietanę, sól do smaku i wlać wszystko do wywaru, wymieszać, zamknąć i zagotować, po zagotowaniu wyłączyć przyciskiem program - przyjdzie ochota na żurek? - nie ma problemu, biała kiełbasa, zakwas żurku i w urządzeniu szybciutko jest gotowy żurek...........SMACZNEGO!!!
Mam przyjemność testować Multicooker Philips HD4713/40
"zobacz TUTAJ" z portalu TRND
"zobacz TUTAJ"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz