9.01.2024

na szybko żurek z białą kiełbasą z multicooker...

Składniki:
biała kiełbasa parzona 6 sztuk, cebula 1 sztuka średnia, ząbki czosnku 8 sztuk, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, papryczka ostra 2 suszone mini, kucharek 1 łyżka, woda 2 litry, zakwas żurku 1 butelka szklana, śmietana 100 ml 12 %, sól do smaku


Białą kiełbasę sparzoną obrać z flaka, pokroić w kostkę, cebulę i ząbki czosnku drobno pokroić, do misy urządzenia wlać olej rzepakowy, pokruszoną suszoną ostrą papryczkę, wsypać pokrojone dodatki, program pieczenie 160 C na 12 minut, zamknąć pokrywę i po 8-miu minutach otworzyć, wymieszać i piec przy otwartej do końca czasu.

Wlać wodę, wsypać kucharka, dać ziele angielskie, liście laurowe ustawić program zupa, zamknąć pokrywę i gotować 10 minut.

Następnie butelkę z żurkiem dobrze wstrząsnąć, wlać do dzbanka, dodać śmietanę, sól do smaku i wlać wszystko do wywaru, wymieszać, zamknąć i zagotować, po zagotowaniu wyłączyć przyciskiem program - przyjdzie ochota na żurek? - nie ma problemu, biała kiełbasa, zakwas żurku i w urządzeniu szybciutko jest gotowy żurek...........SMACZNEGO!!!

Mam przyjemność testować Multicooker Philips HD4713/40 "zobacz TUTAJ" z portalu TRND "zobacz TUTAJ"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!