Składniki:
galaretka pomarańczowa 2 opakowania + 900 ml gorącej wody,
galaretka truskawkowa 1 opakowanie + 1 łyżeczka żelatyna desaerowa i 150 ml gorącej wody,
biszkopty 200 gram,
twaróg waniliowy 1 kg wiaderko,
truskawki świeże 50 dag
W gorącej, przegotowanej wodzie rozmieszać galaretki, odstawić do lekkiego stężenia.
W gorącej wodzie przegotowanej wymieszać galaretkę i wystudzić.
Dwie miski lub jedna duża wysmarować cienko olejem rzepakowy, na dnie pokruszyć biszkopty.
W pojemniku mikserem utrzeć twaróg waniliowy, wlać galaretkę, szybko zmiksować i szybko masę serową przełożyć na pokruszone biszkopty.
Z umytych truskawek odciąć szypułki, pokroić w plastry i wyłożyć na sernik, lekko je przycisnąć w masę, schować do lodówki.
Gdy galaretki są dość stężałe to wylać je na truskawki, schować do lodówki na kilka godzin - bardzo łatwy, szybki, tani do wykonania sernik na zimno, w miskach można bez problemu zabrać np. na działkę........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz