Składniki:
mąka tortowa 3 szklanki,
proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
cukier 3/4 szklanki,
kakao 3 łyżki,
jajka 4 sztuki "L",
olej rzepakowy 1/2 szklanki,
woda 3/4 szklanki,
czekolada nadziewana mleczna 100 gram,
imbir w proszku 1 łyżeczka,
cynamon 1 łyżeczka,
kardamon 1 łyżeczka,
delicje 200 gram opakowanie,
cukier puder do posypania - ile potrzeba
Składniki temperatura pokojowa= do pojemnika wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, dodać jajka, olej, wodę i mikserem utrzeć na gładkie ciasto.
Nożyczkami cienko pokroić czekoladę (nożyczkami do kuchennych prac kroić czekoladę cienko, lepiej niż siekać nożem), u mnie nadziewana advocatem, mikserem połączyć składniki.
Następnie wsypać imbir, cynamon, kardamon i mikserem połączyć składniki.
Keksówka silikonowa 24 cm, do formy przełożyć ciasto, powkładać pionowo w ciasto delicje.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, w formie ciasto dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo lubimy smaki piernika w ciastach, dlatego staram się takie ciasta ulepszać składnikowo, aby nie były monotonne.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz