Składniki:
seler z rosołu 1 średni,
marchew z rosołu 5 sztuk średnie,
pietruszka z rosołu 2 większe,
ziemniaki 8 sztuk średnie,
ogórki kiszone 4 sztuki większe,
groszek konserwowy 1 puszka,
musztarda sarepska 1 łyżeczka,
majonez 200 gram,
pieprz mielony 1 łyżeczka,
sól do smaku
Warzywa z rosołu: marchew, seler, pietruszkę wyjąć na talerz, drobno pokroić w kostkę, wsypać do miski.
Ziemniaki nie duże w łupinie gotować z 30 minut, od razu odlać wodę aby ziemniaki nie nasiąkły wodą.
Wystudzone obrać i pokroić w kostkę, kiszone ogórki obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Z groszku zielonego z puszki odlać wodę, wsypać do sałatki.
Dodać majonez, musztardę, pieprz mielony, sól do smaku i dokładnie wymieszać, schować do lodówki - najlepszy, najsmaczniejszy sposób na wykorzystanie warzyw z rosołu, sałatka jarzynowa zawsze jest mile widziana.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz