12.02.2022

sałatka jarzynowa po rosołowa-zero waste

Składniki:
seler z rosołu 1 średni, marchew z rosołu 5 sztuk średnie, pietruszka z rosołu 2 większe, ziemniaki 8 sztuk średnie, ogórki kiszone 4 sztuki większe, groszek konserwowy 1 puszka, musztarda sarepska 1 łyżeczka, majonez 200 gram, pieprz mielony 1 łyżeczka, sól do smaku


Warzywa z rosołu: marchew, seler, pietruszkę wyjąć na talerz, drobno pokroić w kostkę, wsypać do miski.

Ziemniaki nie duże w łupinie gotować z 30 minut, od razu odlać wodę aby ziemniaki nie nasiąkły wodą.

Wystudzone obrać i pokroić w kostkę, kiszone ogórki obrać ze skórki i pokroić w kostkę.

Z groszku zielonego z puszki odlać wodę, wsypać do sałatki.

Dodać majonez, musztardę, pieprz mielony, sól do smaku i dokładnie wymieszać, schować do lodówki - najlepszy, najsmaczniejszy sposób na wykorzystanie warzyw z rosołu, sałatka jarzynowa zawsze jest mile widziana.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!