Składniki:
gruszki 6 sztuk dojrzałe, nie duże,
cukier 3/4 szklanki,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
jajka 6 sztuk "L",
palma 15 dag miękka,
mąka tortowa 2 szklanki,
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki,
kakao 3 łyżki,
cukier puder - ile potrzeba
Składniki temperatura pokojowa - do naczynia dodać jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką palmę i mikserem utrzeć z 3 minuty do spienienia, masa myć grudkowata.
Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Ciasto wyłożyć do silikonowych 20 cm keksówek, wygładzić wierzch ciasta, na cieście położyć gruszki (gruszki dojrzałe, nie duże i w jednej wielkości), ogonki owinięte folią, gruszki delikatnie wcisnąć w ciasto.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, w foremkach ciasto dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo łatwe, szybkie, smaczne, lekkie ciasto kakaowe z całymi gruszkami, ciasto doskonale smakuje na różne okazje.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz