Składniki:
wątróbki z kurczaka 50 dag,
mąka pszenna 3/4 szklanki,
cebula 2 sztuki,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
masło 1 łyżka,
pomidory 2 sztuki,
ogórek zielony 12 sztuki,
szczypiorek 1 pęczek,
sałata liście - ile potrzeba,
Zott Zottarella Mozzarella Classic 1 opakowanie #kreatywniewkuchni #zottarellabezgmo,
sól- ile potrzeba,
pieprz mielony -ile potrzeba
świeżą wątróbkę z kurczaka oczyścić z błonek i zbędnych tłuszczyków (wycinam przy pomocy nożyczek ostrych przeznaczonych tylko prac w do kuchni), opłukać na sitku, osuszyć na ręczniku papierowym
do woreczka foliowego wsypać mąkę, włożyć wątróbki i przy zamkniętym woreczku dobrze obsypać mąką, nie sypie się na około mąką
na gorącym oleju usmażyć wątróbki (smażę wątróbki w rondlu i przykrywam pokrywką zostawiając z 2 cm od brzegu odkryte aby się smażyło a nie dusiło, wątróbki nie strzelają po kuchence), dodać cebuli pokrojonej, masło, co jakiś czas zamieszać
wątróbki wystudzone pokroić, układać z cebulką w misce na sałacie z dodatkami: pomidory, ogórek zielony, pokrojona mozzarella: biorę udział w projekcie TRND
"zobacz TUTAJ", szczypiorek, przed podaniem podaniem posolić i popieprzyć - wątróbki drobiowe bardzo lubię, najlepiej mi smakują na zimno do pieczywa , również jako sałatka z różnymi dodatkami.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz