szpinak świeży 3 pęczki,
masło 2 łyżki,
cebula 1 sztuka większa,
cukier 1 łyżeczka płaska,
ząbki czosnku 5 sztuk,
kostka rosołowa 1 sztuka,
gałka muszkatołowa 3/4 łyżeczki,
pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
sok z cytryny 1/2 łyżeczki,
1 opakowanie
"zobacz Mlekovita Polski Jogurt naturalny bez laktozy 350 g",
mąka pszenna 2 łyżki,
woda 3/4 szklanki,
jajka - ile potrzeba,
masło -ile potrzeba,
sól, pieprz, szczypiorek do smaku,
papryka - ile potrzeba
na maśle zeszklić posypaną cukrem pokrojoną w kostkę cebulę, dodać wycisniet6e ząbki czosnku i kostkę rosołową
pęczki świeżego szpinaku dokładnie opłukać, nożyczkami pokroić od razu do garnka z cebulą, dodać gałkę muszkatołową, pieprz mielony, ok z cytryny i podsmażać z 5 minut mieszając co jakiś czas
wymieszać z mąką pszenną, wodą "zobacz Mlekovita Polski Jogurt naturalny bez laktozy 350 g" i wlać do szpinaku, mieszać do zagotowania, zdjąć z ognia i blenderem zmiksować szpinak
makaron kokardki pełne ziarno ugotować wg. opisu na opakowaniu, odcedzić na durszlaku
na maśle usmażyć jajka sadzone z pół płynnym żółtkiem, do smaku posolić i popieprzyć, posypać szczypiorkiem, można podać z surową papryką - bardzo smaczne, tanie, łatwe danie obiadowe lub na kolację, najlepiej smakuje ze świeżym szpinakiem........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz