schab bez kości 1,5 kg,
słonina wędzona 20 dag,
przyprawa do wołowiny 1 opakowanie,
smalec 1 łyżka,
marchew 2 duże,
por 2 sztuki,
woda 1 szklanka
świeży schab bez kości opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, zrobić cienkim, długim, ostrym nożem "tunel", do środka włożyć-upchać kawałki słoniny wędzonej
mocno i dobrze natrzeć przyprawą do wołowiny, zawinąć w folię i schować do lodówki na całą noc
marchew obrać i pokroić w kostkę, porę drobno pokroić
w garnku szybkowara "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" na smalcu podsmażyć warzywa, dodać schab, wlać wodę i po zasyczeniu pary w szybkowarze gotować z 40 minut, w szybkowarze schab wystudzić, kroić na porcje do pieczywa - schab nadziewany wędzoną słoniną w przyprawie do wołowiny na warzywach w szybkowarze jest bardzo delikatny, miękki, soczysty, do pieczywa najlepsze mięso..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz