Składniki:
świeża makrela wędzona większa 1 sztuka,
ogórek kiszony 1 większy,
cebula biała 1 wieksza,
pieprz świeżo mielony - ile potrzeba,
olej rzepakowy - ile potrzeba,
szczypiorek 1 pęczek,
pieczywo ciemne - ile potrzeba
świeżą makrelę wędzoną obrać dokładnie z ości, wkładać do miski
ogórek kiszony, cebulę białą pokroić w drobną kostkę i wsypać do ryby
dodać świeżo mielony czarny pieprz, wlać odpowiednią ilość oleju rzepakowego
wszystko widelcem dobrze rozgnieść, połączyć składniki na pastę
schować do lodówki na godzinę, aby smaki się przegryzły, podać z ciemnym pieczywem i posypać szczypiorkiem - makrela wędzona to samo zdrowie, bardzo często jemy w różnych wersjach smakowych z różnymi dodatkami, najlepsza jest z ciemnym pieczywem.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz