22.12.2017

makrela wędzona do pieczywa...

Składniki:


świeża makrela wędzona większa 1 sztuka, ogórek kiszony 1 większy, cebula biała 1 wieksza, pieprz świeżo mielony - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, szczypiorek 1 pęczek, pieczywo ciemne - ile potrzeba

świeżą makrelę wędzoną obrać dokładnie z ości, wkładać do miski

ogórek kiszony, cebulę białą pokroić w drobną kostkę i wsypać do ryby

dodać świeżo mielony czarny pieprz, wlać odpowiednią ilość oleju rzepakowego

wszystko widelcem dobrze rozgnieść, połączyć składniki na pastę

schować do lodówki na godzinę, aby smaki się przegryzły, podać z ciemnym pieczywem i posypać szczypiorkiem - makrela wędzona to samo zdrowie, bardzo często jemy w różnych wersjach smakowych z różnymi dodatkami, najlepsza jest z ciemnym pieczywem.............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!