Składniki:
ziemniaki ugotowane 1 kg,
kalafior 1 mały,
papryka ostra mielona 1 łyżeczka,
przyprawa do potraw 1 łyżeczka,
olej rzepakowy 4 łyżki,
mozzarella małe kulki 2 opakowania
ziemniaki ugotować w skórce, wystudzone obrać i pokroić na talarki, włożyć do naczynia żaroodpornego z olejem, delikatnie przemieszać, posypać przyprawą shoarma
ugotowany kalafior w osolonej wodzie odcedzić dobrze na durszlaku, podzielić na drobne cząstki i rozłożyć na ziemniakach, posypać papryką ostrą
na wierzchu ułożyć kulki mozzarelli, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, kroić lekko przestudzone - pyszne danie i na obiad i na kolację..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz