3.10.2017

ziemniaki i kalafior z mozzarellą...

Składniki:


ziemniaki ugotowane 1 kg, kalafior 1 mały, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, przyprawa do potraw 1 łyżeczka, olej rzepakowy 4 łyżki, mozzarella małe kulki 2 opakowania

ziemniaki ugotować w skórce, wystudzone obrać i pokroić na talarki, włożyć do naczynia żaroodpornego z olejem, delikatnie przemieszać, posypać przyprawą shoarma

ugotowany kalafior w osolonej wodzie odcedzić dobrze na durszlaku, podzielić na drobne cząstki i rozłożyć na ziemniakach, posypać papryką ostrą

na wierzchu ułożyć kulki mozzarelli, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, kroić lekko przestudzone - pyszne danie i na obiad i na kolację..........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!