Składniki:
biszkopty okrągłe 200 gram,
borówki amerykańskie 2 szklanki,
jogurt naturalny 750 ml,
cukier 4 łyżki,
żelatyna na 1 litr opakowanie,
truskawki 50 dag,
galaretka truskawkowa 2 opakowania,
syrop malinowy - ile potrzeba
forma silikonowa 24 cm, na dno formy wsypać pokrojone truskawki, wlać galaretki rozmieszane w 850 ml gorącej wody, wystudzić, na tężejącą galaretkę rozłożyć biszkopty
borówki zmiksować z jogurtem, żelatynę rozmieszać w 200 ml gorącej wody i wlać do jogurtu, wymieszać
masę z borówkami wylać na galaretkę z biszkoptami
formę nakryć płaskim talerzem, obrócić i delikatnie zdjąć formę z deseru - najsmaczniejszy deser na zimno na biszkoptach z truskawkami i borówkami amerykańskimi, można użyć jak najbardziej mrożonych owoców teraz poza sezonem.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz