Składniki:
pieczarki 50 dag,
olej słonecznikowy - ile potrzeba,
cebula 1 sztuka,
pepperoni żółta 1 mniejsza,
kucharek 1 łyżeczka,
jajka ugotowane na twardo 10 sztuk "M",
majonez 3 łyżki,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
bułki pszenne - ile potrzeba,
pomidor+cebula czerwona - ile potrzeba
sam farsz pieczarkowy można przygotować wieczorem, rano wymieszać z żółtkami i majonezem =
jajka ugotować na twardo i wystudzone obrać ze skorupki
na oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać drobno pokrojone pieczarki, paprykę pepperoni, kucharka, podsmażać do odparowania płynu
jajka przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć delikatnie żółtka do pieczarek, dodać majonez i łyżką ucierając wymieszać składniki, wsypać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać
łyżką napełniać połówki jajek, pozostały farsz wykorzystać do posmarowania bułek
bułki przekroić 3 porcje, posmarować z każdej strony olejem słonecznikowym i na patelni po pieczarkach podsmażyć na grzanki
bułki posmarować farszem, dodać po plastrze pomidora z czerwoną cebulą i połówkami faszerownych jajek
takie pyszne weekendowe śniadanie lubię z kawą zbożową z mlekiem........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz