Składniki:
makaron Czaniecki walcowana nitka 200 gram,
cebula 1 sztuka,
papryczka chili 1 średnia,
jajka 2 sztuki "M",
przyprawa Shoarma Royal Brand 2 łyżeczki,
bułka tarta 1/2-3/4 szklanki,
koperek 1/2 pęczka,
olej rzepakowy - ile potrzeba
ugotowany wg opisu makaron nitka szersza walcowana odcedzić dobrze na durszlaku, nie hartować zimną wodą, ma być klejący, dodać jajka, shoarmę, posiekany koperek i cebulę, paprykę chili bez pestek, tartej bułki wsypać tyle, aby masa była zwarta
wszystko ręką dokładnie wyrobić na jednolitą masę
formować zwilżoną dłonią nie duże kotlety i kłaść na mocno gorący olej rzepakowy
smażyć z każdej strony na złocisto, odkładać na ręcznik papierowy - kotleciki smakują z różnymi sosami, bez niczego i na ciepło i na zimno............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz