10.09.2017

makaronowe kotlety z chili i shoarmą...

Składniki:


makaron Czaniecki walcowana nitka 200 gram, cebula 1 sztuka, papryczka chili 1 średnia, jajka 2 sztuki "M", przyprawa Shoarma Royal Brand 2 łyżeczki, bułka tarta 1/2-3/4 szklanki, koperek 1/2 pęczka, olej rzepakowy - ile potrzeba

ugotowany wg opisu makaron nitka szersza walcowana odcedzić dobrze na durszlaku, nie hartować zimną wodą, ma być klejący, dodać jajka, shoarmę, posiekany koperek i cebulę, paprykę chili bez pestek, tartej bułki wsypać tyle, aby masa była zwarta

wszystko ręką dokładnie wyrobić na jednolitą masę

formować zwilżoną dłonią nie duże kotlety i kłaść na mocno gorący olej rzepakowy

smażyć z każdej strony na złocisto, odkładać na ręcznik papierowy - kotleciki smakują z różnymi sosami, bez niczego i na ciepło i na zimno............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!