Składniki:
golonka wieprzowa 4 średnie,
czubrica zielona Royal Brand 4 łyżki,
kucharek 1 łyżka,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
pory 2 sztuki,
smalec 1 łyżka,
woda 2 szklanki
umyte golonki mocno natrzeć przyprawą zieloną czubricą, schować do lodówki na 2 godziny
w garnku szybkowara
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" na smalcu zrumienić golonki z każdej strony, dodać pory
wsypać kucharka, pieprz mielony, wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu z 55 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, wywar można zmiksować i jest sosik do ziemniaków - golonki są soczyste, miękkie i aromatyczne............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz