1.08.2017

szybkowar-golonki wieprzowe z czubricą...

Składniki:


golonka wieprzowa 4 średnie, czubrica zielona Royal Brand 4 łyżki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, pory 2 sztuki, smalec 1 łyżka, woda 2 szklanki

umyte golonki mocno natrzeć przyprawą zieloną czubricą, schować do lodówki na 2 godziny

w garnku szybkowara "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" na smalcu zrumienić golonki z każdej strony, dodać pory

wsypać kucharka, pieprz mielony, wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu z 55 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, wywar można zmiksować i jest sosik do ziemniaków - golonki są soczyste, miękkie i aromatyczne............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!