Składniki:
jajka 3 sztuki "L",
cukier 1 szklanka,
aromat migdałowy 3 krople,
jogurt grecki Zott Primo 990 ml/3 opakowania,
kisiel cytrynowy 1 opakowanie,
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka,
kasza manna 2 łyżki,
biszkopty okrągłe 15 sztuk,
śliwki 70 dag,
cukier 2 łyżki,
kisiel wiśniowy 1 opakowanie,
cukier puder - ile potrzeba
biorę udział w kampanii Jogurty Naturalne ZOTT PRIMO na platformie TRND
"zobacz TUTAJ", użyłam do "oszukanego" sernika jogurty greckie Zott Primo, efekt gotowego sernika jest wyśmienity - #jestemPrimo =
wszystkie składniki temperatura pokojowa, w tym białka na pianę = wypestkowane śliwki w misce wymieszać z kisielem wisniowym i cukrem
forma silikonowa 28 cm, śliwki wyłożyć na dnie formy, po upieczeniu będzie wierzchem
żółtka, cukier, aromat migdałowy, jogurty dobrze mikserem utrzeć z 3 minuty na dużych obrotach
do masy wsypać kisiel cytrynowy, kaszkę manną, proszek do pieczenia i połączyć mikserem krótko składniki
do masy dodać ubitą na sztywno pianę i łyżką delikatnie wmieszać do jednolitej masy
na śliwki wylać masę jogurtową, na wierzchu poukładać biszkopty i delikatnie je wciskając w masę, po upieczeniu będzie spodem
piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, sernik z 30 minut studzić przy uchylonych drzwiczkach, następnie w formie w chłodnym miejscu, najlepiej całą noc, przed podaniem nakryć talerzem formę i odwrócić, ostrożnie zdjąć formę z sernika, posypać pudrem cukrem - sernik z jogurtów na śliwkach jest rewelacyjny smakowo...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz