30.08.2017

"odwrócony" sernik jogurtowy na kisielu i śliwkach z biszkoptami...

Składniki:


jajka 3 sztuki "L", cukier 1 szklanka, aromat migdałowy 3 krople, jogurt grecki Zott Primo 990 ml/3 opakowania, kisiel cytrynowy 1 opakowanie, proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka, kasza manna 2 łyżki, biszkopty okrągłe 15 sztuk, śliwki 70 dag, cukier 2 łyżki, kisiel wiśniowy 1 opakowanie, cukier puder - ile potrzeba

biorę udział w kampanii Jogurty Naturalne ZOTT PRIMO na platformie TRND "zobacz TUTAJ", użyłam do "oszukanego" sernika jogurty greckie Zott Primo, efekt gotowego sernika jest wyśmienity - #jestemPrimo = wszystkie składniki temperatura pokojowa, w tym białka na pianę = wypestkowane śliwki w misce wymieszać z kisielem wisniowym i cukrem

forma silikonowa 28 cm, śliwki wyłożyć na dnie formy, po upieczeniu będzie wierzchem

żółtka, cukier, aromat migdałowy, jogurty dobrze mikserem utrzeć z 3 minuty na dużych obrotach

do masy wsypać kisiel cytrynowy, kaszkę manną, proszek do pieczenia i połączyć mikserem krótko składniki

do masy dodać ubitą na sztywno pianę i łyżką delikatnie wmieszać do jednolitej masy

na śliwki wylać masę jogurtową, na wierzchu poukładać biszkopty i delikatnie je wciskając w masę, po upieczeniu będzie spodem

piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, sernik z 30 minut studzić przy uchylonych drzwiczkach, następnie w formie w chłodnym miejscu, najlepiej całą noc, przed podaniem nakryć talerzem formę i odwrócić, ostrożnie zdjąć formę z sernika, posypać pudrem cukrem - sernik z jogurtów na śliwkach jest rewelacyjny smakowo...........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!