Składniki:
matiasy 5 sztuk,
ocet jabłkowy 1 łyżeczka,
cebula 1 mniejsza,
szczypiorek 1 pęczek,
cukier 1 łyżeczka,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
twaróg 25 dag,
śmietana gęsta 200 ml
matiasy trzy razy wymoczyć po 30 minut zmieniając wodę, po wymoczeniu odsączyć wodę ręcznikiem papierowym, pokroić na 1 cm kawałki
cebulę pokroić, wsypać do miski, posypać cukrem, pieprzem, wlać ocet jabłkowy
dodać twaróg półtłusty w kostce, widelcem rozgnieść razem ze śmietaną 18%
wsypać pokrojony szczypiorek i matiasy, wymieszać, schować do lodówki na godzinę aby smaki się przegryzły - smaczne do pieczywa ale też można podać do ziemniaków a`la gzik na obiad..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz