Składniki:
filet z dorsza 2 sztuki,
filety z pstrąga 2 sztuki,
mąka pszenna 3/4 szklanki,
kucharek 1 łyżka,
pieprz cytrynowy 2 łyżki,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
olej rzepakowy - ile potrzeba
z filetów dorsza i pstrąga ze skórką odciąć płetwy, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, filety podzielić na mniejsze dzwonki
do woreczka wsypać mąkę, kucharka, pieprz cytrynowy i czarny, do worka wkładać dzwonki ryb i obtaczać je mąką
na bardzo gorącym oleju smażyć rumiane dzwonki ryb, ryba jest chrupiąca, z wierzchu i soczysta w środku, można podać z sosem cytrynowym (jest u mnie w przepisach
"zobacz TUTAJ") lub z czym się lubi.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz