Składniki:
ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone,
jabłka 4 sztuki,
dżem 400 ml/czekośliwka,
cukier 2 łyżki,
kisiel truskawkowy 1 opakowanie,
cynamon 1 łyżeczka
jabłka obrane ze skórki zetrzeć na tarce do ogórków do miski
do jabłek dodać czekośliwkę, użyłam swoją domową z białą czekoladą, jest u mnie w przepisach
"zobacz TUTAJ"
wsypać cukier, cynamon, kisiel bez cukru i wszystko dobrze wymieszać
ciasto francuskie rozwinąć na papierze do pieczenia, na środku rozłożyć nadzienie, brzegi nałożyć do środka, wodą posmarować ciasto
piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut, zostawić na blaszce w chłodnym miejscu do wystudzenia aby kisiel stężał - pyszny deser kawy, herbaty..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz