Składniki:
ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone,
parówki 6 sztuk,
usmażone pieczarki 200 ml/słoiczek,
ser żółty 15 dag,
bułka pszenna 1 sztuka
ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 6 pasków
na każdym położyć na środku paska parówkę, dodać usmażone pieczarki (użyłam swoje ze słoiczka) razem z cebulką, posypać startym serem żółtym np. morskim
zawinąć wokół parówki i ponacinać ciasto, posmarować pędzelkiem maczanym w mleku
do zużycia reszty pieczarek i sera pokroić bułkę na trzy porcje, posmarować mlekiem i dodać resztę składników
piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 30 minut ciasto francuskie, bułki można wyjąć po 10 minutach - dobra przekąska na kolację do barszczu, do piwka............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz