Składniki:
smalec 1 łyżka,
łopatka bez kości 3/4 kg,
boczek surowy 25 dag,
cebula 1 sztuka,
ząbki czosnku 4 sztuki,
kapusta kiszona 1,5 kg,
woda 2 szklanki,
kucharek 2 łyżeczki,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
cukier 1 łyżka,
przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku,
mąka pszenna 1 łyżka
boczek świeży pokroić w kostkę i w garnku na smalcu podsmażać, dodać pokrojoną w kostkę łopatkę i podsmażać
dodać pokrojoną w kostkę cebulę z czosnkiem i podsmażać z mięsem
kiszoną kapustę pokroić drobniej, dodać do mięsa, wsypać cukier, kucharka, wlać wodę i dusić pod przykryciem do miękkości kapusty, dodać pieprz mielony, przyprawę w płynie, wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia - kapusta jest smaczna do pieczywa ale też z ziemniakami na obiad...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz