Składniki:
pstrąg patroszony 2 sztuki większe,
kucharek 2 łyżeczki,
pieprz cytrynowy 2 łyżeczki,
sok z cytryny 2 łyżeczki,
masło 2 łyżki,
natka pietruszki 1 pęczek
pstrągi umyte, osuszone ręcznikiem papierowym, natrzeć z każdej strony kucharkiem
do środka pstrągów wsypać pieprz cytrynowy, skropić sokiem z cytryny, włożyć do środka natkę pietruszki, włożyć do naczynia i schować do lodówki na 2 godziny
kawałki masełka rozłożyć na pstrągu i w środku, przykryć, piec w nagrzanym piekarniku na 200 C około 25-30 minut, grzanie góra/dół, bez przykrycia piec w termoobiegu na 160 C około 10-15 minut - smaczna, delikatna i sycąca ryba do pieczywa............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz