Składniki:
schab bez kości 6 porcji,
pieprz ziołowy 1 łyżeczka,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
sól ziołowa 1 łyżeczka,
jajka 2 sztuki,
panierka do kotletów 1 opakowanie,
smalec 1/2 kostki,
ziemniaki - ile potrzeba,
surówka - w opisie
kotlety rozbić tłuczkiem, jajka dokładnie roztrzepać z pieprzem ziołowym i czarnym mielonym, z solą ziołową, włożyć kotlety i odstawić na godzinę do lodówki
na mocno gorącym smalcu kotlety smażyć na rumiano obtoczone w panierce do kotletów
kiszoną kapustę 50 dag połączyć z pokrojoną w kostkę małą cebulą, cukrem, pieprzem, olejem rzepakowym do smaku
kotlety podawać z tłuczonymi ziemniakami i surówką - smaczny, sycący obiad...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz