Składniki:
woda 3 litry,
żołądki indycze 10 sztuk,
warzywa mrożone 1 opakowanie,
ziemniaki 5 sztuk,
ziele angielskie 4 sztuki,
liście laurowe 2 sztuki,
kapusta biała 20 dag,
kucharek 1,5 łyżki,
buraki 6 średnie,
fasola biała z puszki 1 puszka,
majeranek 1 łyżka,
pieprz czarny mielony - do smaku,
śmietana gęsta - ile potrzeba
w małej ilości wody zagotować żołądki i wylać wodę, opłukać żołądki, teraz żołądki zalać wodą, wsypać ziele angielskie i liście laurowe, gotować do miękkości żołądków
wsypać pokrojone ziemniaki, kapustę, starte na dużych oczkach buraki, wsypać mrożoną mieszankę z brukselką i gotować do miękkości ziemniaków, wsypać kucharka
z puszki wlać fasolkę z zalewą, doprawić majerankiem, pieprzem, podawać ze śmietaną lub jogurtem - rozgrzewająca i sycącą zupa..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz