Składniki:
jajka 6 sztuk "L",
cukier 1 szklanka,
aromat cytrynowy 5 kropli,
twaróg zmielony 1 kg/wiaderko,
śmietana gęsta 250 ml,
budyń śmietankowy 2 opakowania,
kasza manna 1 łyżka,
biszkopty okrągłe 150 gram,
pianki marshmallow 100 gram
składniki temperatura pokojowa = do misy robota wbić jajka, wsypać cukier, dodać aromat cytrynowy i z 5 minut na dużych obrotach ucierać do białości, dodać twaróg z wiaderka, śmietanę, wsypać budynie, kaszkę manną i połączyć składniki, długo nie ucierać
forma podłużna 29x15,5 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozsypać biszkopty, przelać 3/4 masy serowej
do sernika powkładać pianki wciskając w masę
wyłożyć na wierzch resztę masy serowej, wyrównać, stuknąć kilka razy formą o blat stołu aby odpowietrzyć sernik
piekarnik elektryczny, grzanie góra/dół, temperatura 180C, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, pod koniec pieczenia nakryć folią aluminiową aby za mocno nie spiekły się pianki, sernik wystudzić w blaszce najlepiej całą noc w chłodnym miejscu - sernik jest pyszny, delikatny i można go jeść i jeść i jeść...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz