Składniki:
matiasy 10 sztuk,
jabłka 2 sztuki,
cebula 2 sztuki,
cukier 2 łyżeczki,
pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki,
ocet jabłkowy 1 łyżka,
majonez 200 ml,
szczypiorek 1 pęczek,
koperek 1/2 pęczka
matiasy moczyć z dwa razy po godzinie w zimnej wody, raz zmienić wodę, wylać na durszlak aby dobrze odciekła woda
do miski dać pokrojone jabłka ze skórką, obrane cebule pokrojone, wsypać cukier, pieprz mielony, ocet jabłkowy, majonez i wymieszać
dodać pokrojone na 2 cm kawałki matiasy, pokrojony koperek i szczypiorek, wszystko wymieszać, schować do lodówki na kilka godzin aby smaki się przegryzły - pyszne i zdrowe matiasy w tej wersji smakują i do pieczywa i do ziemniaków w mundurkach...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz