woda 3,5 litra, kalafior 1 średni, cukinia 1 średnia, papryka kolorowa 2 sztuki, ziemniaki 6 sztuk, włoszczyzna zamrożona 1/2 pęczka, pomidory 6 sztuk, ząbki czosnku 3 sztuki, kasza jaglana błyskawiczna 3/4 szklanki, bio papryka słodka granulowana 2 łyżki, masło 3 łyżki, sól himalajska 1,5-2 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka, koperek 1 pęczek
Jeśli przygotowujesz dania z dbałością i chcesz, żeby nie tylko świetnie smakowały ale również pięknie się prezentowały to koniecznie skorzystaj z 10% zniżki, zniżka dostępna na hasło „ZDROWE-GOTOWANIE” na produkty #Ambition "zobacz SKLEP DAJAR" = kalafior umyty, opłukany drobniej pokroić i wsypać do garnka, dodać pokrojone w kostkę obrane ziemniaki, dodać porcję włoszczyzny (mam młodą włoszczyznę rozdrobnioną w rozdrabniaczu i zamrożoną w porcjach), wlać wodę i zagotować
gotować na średnim ogniu z 15 minut, dodać pokrojone papryki, cukinię, wsypać kaszę jaglaną, bio paprykę słodką, dodać masło i gotować z 5 minut
pomidory z ząbkami czosnku w dzbanku blendera zmiksować dobrze i wlać do zupy, gotować z 5 minut
wsypać soli himalajskiej, pieprzu świeżo mielonego, posiekanego koperku i gotować z 2 minuty
można podać ze śmietaną, jogurtem lub saute - zupa jest aromatyczna, syta, smaczna i dość mało kaloryczna..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz