Składniki:
śmietana 30 % 330 ml/zimna,
galaretka gruszkowa 1 opakowanie,
zaparzona mocna kawa 1 szklanka,
biszkopty okrągłe 150 gram,
konfitura niskosłodzona - ile potrzeba/truskawkowa,
herbatniki pełnoziarniste 15 sztuk,
czekolada starta 100 gram
do szklanki wsypać 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, zalać wrzątkiem i ostudzić
do pucharków wkładać namoczone biszkopty w kawie
zimną śmietanę ubić na sztywno z galaretką gruszkową, porcje nałożyć na biszkopty, porcję dżemu niskosłodzonego truskawkowego
powtórzyć: biszkopty,śmietana, dżem
powkładać herbatniki pełnoziarniste, posypać startą czekoladą i schować do lodówki - smaczny deserek na szybko............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz