Składniki:
makaron 2 szklanki/suchy fusilli,
warzywa mrożone 1 opakowanie,
por 1 duży,
kukurydza w puszce 1 puszka,
olej rzepakowy 5 łyżek,
kucharek 1 łyżeczka,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
śmietana gęsta 2 łyżki,
sałata zielona - w opisie
makaron fusilli ugotować na "al dente" w osolonej wodzie, wylać na durszlak i przelać zimną wodą
na gorącym oleju zeszklić por drobno pokrojony, wsypać mrożone warzywa "na patelnię" i dusić do miękkości warzyw z 15 minut
wsypać odsączoną kukurydzę z puszki, dodać kucharka, pieprz mielony, śmietanę, zamieszać i dusić na średnim ogniu z 5 minut
sałatę opłukać i polać maślaną z cukrem, solą, pieprzem, octem jabłkowym
makaron podać z warzywami i sałatą - danie jest lekkie ale syte zarazem..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz