Składniki:
makaron spaghetti 1/2 opakowania,
sok pomidorowy 4 szklanki,
olej rzepakowy 4 łyżki,
szynka wędzona 20 dag,
cebula 1 sztuka,
mrożona mieszanka soczewica zielona Frosta 1 opakowanie,
papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki,
sól czosnkowa 3/4 łyżeczki,
śmietana gęsta 1 łyżka
na oleju podsmażyć szynkę pokrojoną w kostkę razem z pokrojoną cebulę, wsypać mieszankę mrożoną soczewicy zielonej z warzywami i podsmażać z 5 minut, wlać sok pomidorowy, doprawić do smaku i dusić z 7 minut co jakiś czas mieszając, na koniec dodać śmietanę i tylko zagotować
wodę zagotować z solą, włożyć makaron spaghetti i gotować z 7 minut na "al dente", wylać na durszlak i przelać zimną wodą
nałożyć porcję makaronu i podać z sosem - danie jest syte, smaczne, szybkie do przygotowania....................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz