Składniki:
ciasto francuskie 1 rolka/nie mrożone,
gruszki 2 sztuki,
jabłka 1 sztuka,
truskawki 6 sztuk,
czekolada gorzka 6 kostek,
cukier waniliowy 6 łyżeczek
ciasto podzielić na 6 porcji, pasek zostanie to też się zużyje do upieczenia, na cieście poukładać po kawałku owoców, posypać po łyżeczce cukru waniliowego
porcje ciasta poskładać na trójkąty i mocno skleić brzegi przyciskając palcem
ciasto ułożyć na blaszce z papierem do pieczenia, dodać również z pozostałego paska skręcone porcje, piec w nagrzanym piekarniku na 200 C około 35 minut, grzanie góra dół, na 5 minut przed końcem pieczenia ustawić na termoobieg - ciasto jest mało słodkie i szybkie do przygotowania i zjedzenia ................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz