Składniki:
mięso gulaszowe z indyka 1 kg,
mąka pszenna 4 łyżki,
kucharek 1 łyżka,
papryka słodka mielona 1 łyżeczka,
papryka ostra mielona 1 łyżeczka,
przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki,
czosnek granulowany 1 łyżeczka,
cebula 1 duża,
pieczarki 30 dag,
ogórki kiszone 4 średnie,
papryka czerwona 1 mała,
kostka rosołowa 1 sztuka,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
woda 3 szklanki,
natka pietruszki 1/2 pęczka
mięso indyka kupiłam już pokrojone na strogonoffa, mięso zamarynowałam na całą noc kucharkiem, paprykami w proszku, czosnkiem, przyprawą w płynie, następnie na gorącym oleju obsypane mąką podsmażyłam na złocisto co jakiś czas mieszając, przełożyłam na talerz
do tłuszczyku po mięsie wsypałam cebulę pokrojoną i zeszkliłam, wsypałam pieczarki i podsmażałam z 2 minuty na większym ogniu, wsypałam pokrojone ogórki z papryką, kostkę rosołową, podsmażałam z 2 minuty mieszając
wsypałam mięso, wlałam wody, wymieszałam, pod przykryciem na średnim ogniu dusiłam do miękkości mięsa z 30 minut, na koniec posypać natką pietruszki - gulasz jest syty, smaczny i można podać z czym się lubi...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz