Składniki:
matiasy 8 sztuk,
cebula 1 mała,
buraki 1 mały,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
Chrzan śmietankowy Smak 4 łyżki,
śmietana gęsta 1 łyżka,
cukier 1 łyżka,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
sok z cytryny 2 łyżki
matiasy pokroić na ok. 2 cm paski i zalać zimną wodą na 30 minut, wodę wylać, wlać nową i moczyć okoły godziny, matiasy wylać na sito aby dobrze odciekły z wody
do rozdrabniacza włożyć wszystkie składniki oprócz matiasów, buraczek zostawiłam jeden ugotowany z barszczu, można użyć też ćwikłowy
wszystko dokładnie zmiksować-rozdrobnić
marynatę wylać na matiasy, zamieszać i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki aby smaki się przegryzły - matiasy są aromatycznie chrzanowe.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz