mąka pszenna 30 dag,
mąka kukurydziana 10 dag,
jajka 2 sztuki "M",
sól 1/2 łyżeczki,
cukier 1 łyżka,
mleko 400 ml,
woda 400 ml,
olej rzepakowy 2 łyżki
PANIERKA: olej rzepakowy 4 łyżki,
tarta bułka 8-10 dag
FARSZ: kapusta kiszona 30 dag,
cebula 2 średnie,
pieczarki 30 dag,
olej rzepakowy 4 łyżki,
pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
przyprawa w płynie 2 łyżeczki,
tarta bułka 2 łyżki
Te pyszne domowe krokiety przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips
"strona jest TUTAJ"
Otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30
"kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30"
Dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest doskonałym pomocnikiem w dbaniu o dietę niskotłuszczową i zdrowe odżywianie również mojej rodzinki.
Skorzystałam z książki z przepisami, która jest razem z urządzeniem, duże ułatwienie choćby dla czasu czy temperatury obróbki, ja troche przepisy zmieniam "po swojemu".
Pokrojoną kiszoną kapustę ugotować do miękkości, odlać nadmiar wody, na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną z czosnkiem, wsypać pokrojone drobno pieczarki i usmażyć, dodać kapustę, pieprz, i smażyć z 5 minut mieszając, wsypać tartej bułki i wymieszać szybko, zostawić do wystudzenia.
Wszystkie składniki na naleśniki w dzbanku blendera lub mikserem dokładnie zmiksować i odstawić co najmniej na 30 minut.
Na każdym naleśniku rozsmarować czubatą łyżkę farszu, podwinąć brzegi i zawijać ciasno krokiety.
Tartą bułkę wymieszać z olejem na dość gęstą papkę i maczać naleśniki z każdej strony.
Airfryer hd9240/30 ustawić na 200 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ krokiety włożyć do kosza i ustawić 9 minut - krokiety są mało natłuszczone, w środku upieczone i wierzch jest chrupki...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz