Składniki:
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
sok z cytryny 1 łyżeczka,
kucharek 3/4 łyżeczki,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki,
natka pietruszki 1 pęczek,
filety rybne 2 większe płotki
2 większe filety ryby płotka opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, z oleju, pieprzu, papryki, kucharka, soku z cytryny przygotować marynatę, natrzeć filety i odstawić na 1 godzinę do lodówki
patelnię grillową na sucho mocno rozgrzać, położyć z marynatą filety i grillować z 5 minut z każdej strony
natkę pietruszki zmiksować w pojemniku rozdrabniacza i 3 minuty przed końcem grillowania posmarować stronę fileta bez skóry 2 łyżkami na każdy filet
podać z cytryną, pieczywem - ryba płotka jest delikatna, nie tłusta, zdrowa.....................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz