Składniki:
jajka 3 sztuki,
cukier 3/4 szklanki,
olej rzepakowy 1 szklanka,
przyprawa do piernika 1 opakowanie,
mąka tortowa 3 szklanki,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
marchew 2 szklanki/rozdrobniona,
soda oczyszczona 1 łyżeczka,
rodzynki Kresto 100 gram,
mieszanka skórek kandyzowanych NATUR-LICH Gold Pack 100 gram,
śmietana 30 % 200 ml,
dżem wiśniowy 4 łyżki,
czekolada mleczna 100 gram
jajka, cukier ubić do białości jak na kogiel-mogiel, następnie w trakcie ucierania wlewać olej, następnie wsypać przyprawę do piernika, mąkę, proszek, sodę i mikserem wymieszać do połączenia składników, ciasto ma być gęste
obraną marchew rozdrobnić w rozdrabniaczu i wsypać do ciasta, mikserem wymieszać, można też zetrzeć na tarce
wsypać rodzynki KRESTO i skórki kandyzowane mix różnych NATUR-LICH Gold Pack Beach Flower-BACKMIT, pełną ofertę pyszności =
"zobacz TUTAJ" i wymieszać mikserem, jeśli rodzynki są twarde to zalać je wrzątkiem i pomoczyć aby zmiękły
forma niska silikonowa 24 cm - ciasto przełożyć do formy, wyrównać powierzchnię, piekarnik nagrzany 160 C, grzanie góra/dół i piec 45 minut, następnie termoobieg i piec 10 minut, ciasto zostawić w formie
zimną śmietanę ubić ze śmietan fixem, dodać dżem wiśniowy niskosłodzony i ubić do śmietanę
na wystudzonym cieście rozsmarować śmietanę, dodać kostki czekolady z orzechami - ciasto jest wilgotne, aromatyczne, smaczne i szybko się zjada..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz