Składniki:
mleko zimne 3,2% 400 ml,
serek waniliowy zimny 340 ml,
sernik na zimno dr.Oetker 1 opakowanie,
biszkopty okrągłe 200 gram,
morele 6 sztuk,
galaretka agrestowa 1 opakowanie
do zimnego mleka dodać serek homogenizowany waniliowy, użyłam 2 opakowania po 170 gram, wsypać opakowanie sernika na zimno i mikserem utrzeć do zagęstnienia - tortownica 24 cm- na dno wyłożyć biszkopty, masę sernikową i wygładzić
do masy powciskać draże orzechowe w czekoladzie, łyżką wygładzić wierzch sernika
na wierzchu poukładać plasterki moreli i schować do lodówki na 1 godzinę
galaretkę agrestową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i wystudzić, zimną wlać na morele i schować do lodówki do stężenia galaretki
sernik jest smaczny gdy się wzbogaci go o serki waniliowe i mniejszą ilość mleka................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz