Składniki:
mięso mielone indycze 50 dag,
przyprawa do mięsa mielonego 2 łyżki,
koncentrat pomidorowy 1 łyżka,
kasza manna 4 łyżki,
bułka tarta 4 łyżki,
mąka pszenna 3/4 szklanki,
warzywa mrożone 1 opakowanie,
fasolka szparagowa 30 dag,
woda 3 litry,
ziemniaki 8 sztuk,
kucharek 1 łyżka,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku,
śmietana 12% 1 kubek
mielone z indyka dobrze wyrobić z przyprawą do mielonego, koncentratem pomidorowym, kucharkiem, kaszką manną i tartą bułką, uformować średniej wielkości kulki i obsypać je mąką
do gotującej się wody wkładać kulki mielone, po wypłynięciu gotować 15 minut, wyjąć cedzakiem na talerz - do wywaru dać mrożoną zupę jarzynową z groszkiem, dodać pkrojoną fasolkę szparagową, ziemniaki pokrojone i gotować z 15 minut
na koniec gotowania włożyć pulpety do zupy, doprawić kucharkiem, pieprzem, przyprawą w płynie, wlać śmietanę słodką 12% wymieszaną z 4 łyżkami mąki i ciut wodą - zupa jest smaczna, syta...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz