Składniki:
kapusta włoska 1 duża,
szynka wieprzowa 70 dag,
jajka 2 sztuki,
ryż ugotowany 2 saszetki,
kucharek 1 łyżka,
przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki,
papryka ostra 1 łyżeczka,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
woda 1 szklanka
mieloną szynkę dobrze wymieszać z ryżem, jajkami, kucharkiem, papryką ostrą, przyprawą w płynie - z kapusty włoskiej wyciąć głąb, parzyć główkę i ściągać liście - mięso nakładać na liść, zawinąć i na gorącym oleju podsmażyć z obu stron
do szybkowara 9 l
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" wkładam sitko rozkładane - nie przypali się kapusta - układać gołąbki, wlać wodę, zamknąć szybkowar
po zasyczeniu pary gotować na małym ogniu z 20 minut, szybkowar otworzyć jak ciśnienie opadnie
gołąbki z szybkowara są miękkie ale się nie rozpadają, smakują ciepłe i na zimno...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz