Składniki:
jajka ugotowane na twardo 5 sztuk,
kasza jęczmienna 2 szklanki/sucha,
pietruszka 1 pęczek,
jajka 2 sztuki,
bułka tarta 3/4 szklanki,
przyprawa pesto peperoncino Royal Brand 2 łyżki,
olej rzepakowy - ile potrzeba
kasza jęczmienna łamana-taką użyłam, kaszę ugotować w nie solonej wodzie i odsączyć na sitku - wsypać do miski, dodać posiekane jajka na twardo, posiekaną natkę pietruszki, przyprawę pesto peperoncino i wszystko dobrze wyrobić
na gorącym oleju smażyć nie za grube kotlety na rumiano z każdej strony
kotlety są chrupiące dzięki kaszy, smakują na ciepło i na zimno, można je podać z keczupem, sosem czosnkowym lub z czym się lubi.................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz