mięso mielone z łopatki 50 dag, cebula zeszklona 1 sztuka, przyprawa do steków 1 łyżka bułka namoczona w wodzie 1 sztuka, jajka 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki
DODATKI: bułki pszenne nie dmuchane, sałata, majonez, keczup, pomidor, ogórek konserwowy, ogórek zielony, ser żółty, rzeżucha
cebulę zeszklić na 2 łyżkach oleju, wystudzić i dać do mielonego mięsa
dodać jajko, przyprawę, dobrze odciśniętą z wody bułkę i wszystko wymieszać na kleistą masę
na gorącym oleju smażyć okrągłe z 3 cm grubości rumiane kotlety mielone, odkładać na ręcznik papierowy
bułka, kotlet, sałata, ogórek konserwowy, pomidor, keczup:
smaczne, syte i zdrowsze od prawdziwych fast foodów..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz