Składniki:
karkówka 1,2 kg,
przyprawa Harrisa Royal Brand 4 łyżeczki,
papryka wędzona Royal Brand 1 łyżeczka,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki,
olej rzepakowy 5 łyżek,
woda 1 szklanka
nie tłusty kawał karkówki bez kości umyć, wytrzeć ręcznikiem papierowym
olejem z przyprawą w płynie natrzeć dobrze mięso, paprykę wędzoną Royal Brand wsypać do miseczki, wsypać przyprawę Harrisa i wszystko wymieszać
przyprawami natrzeć mięso, w szybkowarze 3,5 litra
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz"rozgrzać z 5 łyżek oleju i zrumienić mięso z każdej strony
wlać wodę, zamknąć szybkowar i od zagotowania się zmniejszyć ogień i gotować z 40 minut
szybkowar otworzyć najlepiej po godzinie od zakończenia gotowania - w tym czasie mięso będzie jeszcze kruszało i nabierało smaku
mięso jest kruche, nie suche i do chleba wyśmienity dodatek................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz