Składniki:
masło miękkie 150 gram,
cukier 150 gram,
jajka 3 sztuki,
mąka tortowa 120 gram,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
aromat pomarańczowy 3 krople,
kakao 30 gram
KREM: śmietana zimna 30% 200 ml,
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie,
posypka kolorowa - ile potrzeba,
cząstki pomarańczy - ile potrzeba
przepis jest ze strony
"Sekretna Księga Przepisów Kenwooda"kliknij i zobacz - składniki temperatura pokojowa - masło miękkie, cukier w robocie utrzeć do białości
w trakcie mieszania dodawać po 1 jajku i 1 łyżeczce mąki i mieszać do połączenia składników
wsypać resztę mąki, proszek, kakao, aromat pomarańczowy i wymieszać na gładką masę
foremki silikonowe 12 sztuk - napełnić do połowy - piekarnik termoobieg nagrzać do 160 C - postawić blachę na 3 poziomie i piec 12-15 minut
KREM: zimną śmietanę ubić na sztywno, w trakcie gdy śmietana gęstnieje wsypać galaretkę i ubić do sztywności, szprycką nakładać na babeczki, posypać kolorową posypką..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz